-75 dkg sertés comb vagy hátszin kockára vágni
-1 nagy hagyma
-1/2 pohár bor vagy viz
-só,bors,pirospaprika ,fokhagyma
TARHONYA
-1 csésze tarhonya
-2 csésaze viz
-só,bors ,olaj
A hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam, a pirospaprikát rászórtam, gyorsan elkevertem, majd beletettem a kockákra vágott húst, és addig pirítottam amíg a levét elfőtte. Akkor felöntöttem a borral, és egy kis vízzel, sóztam, borsoztam, tettem bele egy kis kinyomott fokhagymát, és lassú tűzön, időnként további vízzel felöntve puhára főzte
A tarhonyát az olajon barnára pirítottam, rászórtam egy kis pirospaprikát, elkevertem, felöntöttem a vízzel, és alacsony fokozaton főztem, amíg az összes vizet megitta
-legvégén a kettőt összekeverjük , össze főzzük tálalásig ,lefedjük
Tészta: összegyúrjuk a tojásokat a lisztekkel és a sóval, és annyi vízzel, ha szükséges, hogy a tészta jól formálható legyen. Hideg helyre 1 órára eltesszük pihenni. Káposzta: a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtísztítjuk és a paprikával együtt felkarikázzuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A krumlit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. A húst szintén kockákra vágjuk, megmo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsontozzuk, és kb 5 cm-es darabokra vágjuk. 3 ek olajon megpirítjuk a bacont. A tejfölt összekeverjük a megpirított bacon kockákkal, a vékonyra vágott lilahagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű