-- 2 kg krumpli ( burgonya)
--10- 12 db kemény tojás
--20 dkg füstölt kolbász
--500 g 20 % tejföl
--200 ml főzőtejszín
--só ,bors
--6-8 szelet bacon szelet
--A krumplikat meghámozzuk, és 1 mm vastag szeletekre vágjuk. -Fontos, hogy minden szelet egyforma vastag legyen, nyilván nem probléma.ha kevés eltérés van
- A tojásokat felkarikázzuk,
A kolbászt felkarikázzuk kevés zsiron kevéssé megpiritjuk ,A zsirt beleöntjük a tejfölbe.a tejszinnel együtt
--Összerakási módja a szokásos, nyers burgonya karikák, kolbász és tojás karikák, só, majd a réteget vékonyan lefedjük a tejszínes tejföllel.
- Minden réteggel így járunk el. . Az utolsó burgonya réteget a maradék tejföllel lefedjük, igyekezzünk úgy tenni ezt, hogy sehol ne látszódjék ki a krumpli. Én baconnel fedtem be
- lefedtem fóliával és 160 fokos sütőben 50 percig sütöttem majd eltávolitottam a fóliát és még 25-30 percig piritottam .
A burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk és kivajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát és hagymát. A tetejére ráhely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpalacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük a hűtőben fél órát. Míg pihen a tészta, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük tejjel, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A rizst sós vízben megfőzzük. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1.) a burgonyát meghámozom, megmosom, karikára szeletelem egy tálba, ott megszórom sült krumpli fűszerrel és egy kis sóval, összekeverem, hogy mindenhol egyformán érje a fűszer....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű