1 kg savanyú káposzta
20 dkg rizs
50 dkg darált sertéshús
20 dkg szalonna
1 vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
friss kapor
só, bors
olaj
A káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A rizst sós vízben megfőzzük. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, megpároljuk. Majd a húst is hozzákeverjük, fűszerezzük és lassú tűzön készre pároljuk a ragut. Vizet csak akkor öntsünk alá, ha a paradicsom nem enged elég levet és tartunk tőle, hogy odaég. A káposztához keverjük a felaprított kaprot és a felét kiolajozott, hőálló edénybe simítjuk, ráhalmozzuk a rizst. Eloszlatjuk rajta a ragut, majd befedjük a maradék káposztával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.
Finom, laktató és szinte magától elkészül, ennél jobb recept nincs is!
a tésztát bő, sós vízben fog keményre főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A karajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Forró olajban hirtelen kisütjük, majd apró kockákra vágjuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A raguhoz a lilahagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízesítjük kakukkfűvel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, ráöntjük, körülbelül öt perci...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1: A karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük. Spenótot kiolvasztjuk 2: Egy nagyobb lábasba vizet öntünk. hozzáadjuk a sót, a citromlevet, és felforraljuk. Amikor f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pancettát felkockázzuk, és megpirítjuk. A kenyerek tetejéről levágunk egy vékony csíkot, kicsipkedjük a belsejét 1 cm oldalfalat hagyva. A tojásokat felverjük a habtejszínn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű