menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott Karfiol


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg-karfiol
-- 3 db tojás
- 2 evőkanál tej
--liszt
--zsemlemorzsa
--só
--olaj a sütéshez

Elkészítés:


--A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk.
---Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
---Ha kihűlt, az összes rózsát lisztbe, majd tejjel elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
---Ezután bő, forró olajban kisütjük mindet. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Rántott Karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákosguba zabkása
Mákosguba zabkása

Kevés vízzel öntsd fel a zabot, hagyd állni 5 percig, keverd hozzá a fehérjét és a mákot és kész! Az adag 274 kcal, 16g fehérje, 26g ch, 5g zsír

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkini torta
Cukkini torta

A cukkinít vékony szeletekre vágjuk. Tojást pici sóval felverjük, mehet bele a liszt, a sütőpor. Alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, újabb keverés, majd az olajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Görögös csirke szuvláki finom zöldségekkel pitában
Görögös csirke szuvláki finom zöldségekkel pitában

Egy keverőtálban alaposan összekeverjük a sajtot, joghurtot, kaprot, 1 teáskanál olajat és 1/4 teáskanál fokhagymaport. Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Petrezselymes hamis fasírt
Petrezselymes hamis fasírt

A krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerin...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk