- 1 kg-karfiol
-- 3 db tojás
- 2 evőkanál tej
--liszt
--zsemlemorzsa
--só
--olaj a sütéshez
--A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk.
---Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
---Ha kihűlt, az összes rózsát lisztbe, majd tejjel elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
---Ezután bő, forró olajban kisütjük mindet. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Kevés vízzel öntsd fel a zabot, hagyd állni 5 percig, keverd hozzá a fehérjét és a mákot és kész! Az adag 274 kcal, 16g fehérje, 26g ch, 5g zsír
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cukkinít vékony szeletekre vágjuk. Tojást pici sóval felverjük, mehet bele a liszt, a sütőpor. Alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, újabb keverés, majd az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban alaposan összekeverjük a sajtot, joghurtot, kaprot, 1 teáskanál olajat és 1/4 teáskanál fokhagymaport. Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaola...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerin...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes