menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós hasaalja ( Dagadó )


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--2 kg sertés hasaalja
--2- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
-1/2 teáskanál darált köménymag
-só,bors
-olaj
4-5 fej apró vöröshagyma,
-a tepsibe olaj

Elkészítés:


--Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt.
--Tegyük a fűszereket (fokhagyma, köménymag, só ,bors ) egy tálkába keverjük össze. Keverjük hozzá az olajat is . A kapott keverékkel dörzsöljük be a sertéshús minden oldalát és szobahőmérsékleten hagyjuk állni fél óráig.
--Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (hőlégkeveréses üzemmódban). Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat és fektessük rá a húst. Tegyük melle a hagyma fejeket és süssük 30 percig.
---Ezután csökkentsük 170 fokra a hőmérsékletet, takarjuk le a tepsit alufóliával és süssük tovább Közben locsolgassuk saját levével amíg a hús megpuhul . Ezután a fóliát levéve süssük még 10-15 percig, hogy a bőre ropogósra legyen.( lehet egy kis sörrel is meglocsolni )
--Ezután hagyjuk a húst egy kicsit pihenni, és kb. 20 perc múlva vágjuk szeletekre és salátával, burgonyapürével,rizskörettel kínáljuk.

Ropogós hasaalja ( Dagadó )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A húst megmossuk, ujjnyi vastagságú közökkel bevágjuk, mintha felszeletelnénk, de ne vágjuk át teljesen, az alja fogja majd össze. A szárított paradicsomot apró darabokra vágjuk,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában
Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában

A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe teszem. A panírhoz a hozzávalókat egy tálban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Sült hagymás tarjaszeletek
Sült hagymás tarjaszeletek

sütőt előmelegítjük (gázon 4-es fokozat). Vastag falú, nagy serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaoljat és 25 g vajat addíg, míg a vaj barnulni nem kezd. A húst beletesszük, és addi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Hadházi lakodalmas töltött káposzta
Hadházi lakodalmas töltött káposzta

2 db kb. 1,5 kg-os édes káposzta fejet megfonnyasztunk enyhén sós, ecetes vízben. Megkordázzuk, leveleire szedjük, 2-3 felé tépjük. A húst ledaráljuk . A szalonnát apró kockára vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk