-1 kg sertéskaraj
-2 ek sertészsír
-10 dkg liszt
-1 kk őrölt bors
-2 kk őrölt pirospaprika
-4 gerezd fokhagyma
-1 darab húsos zőldpaprika paprika
-só
-A sertéskarajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- A széleit kicsit bevagdossuk, a hús mindkét oldalát sózzuk. Nem klopfoljuk, mert akkor száraz lesz.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és lisztbe mártott hússzeletek mindkét oldalát átsütjük rajta.
-Amikor mind kisült, lehúzzuk a zsírt a tűzről, belekeverjük az őrölt borsot és a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel.
-Visszapakoljuk a paprikás lébe a hússzeleteket, mellédobjuk a fokhagymát és a felkarikázott húsos paprikát.
- Fedő alatt kb fél órát pároljuk, amíg a hús megpuhul.
Az összetevőket összekeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, felvágjuk és egy tálba tesszük. A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a húsokat. Lefedjük és l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük. Franciasaláta-alapot (nyersen) összekeverjük a tejföllel és belezúzzuk a fokhagymát. Hússze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockázott húst. Rászórjuk a lisztet és pirítjuk, majd felöntjük a sörrel. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű