2 doboz vörösbabkonzerv (40dkg)
20 dkg főtt füstölt sonka
15 dkg száraz sajt
4 tojás
1 hagyma
1 zöldpaprika
1,5 dl tej
olaj
só
bors
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paprikát feldaraboljuk. A babot lecsöpögtetjük, a sonkát kockára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és a paprikát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a sonkát, összesütjük, majd a babbal összeforgatjuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük. Belekavarjuk a tejet meg a sajtot. A keverékkel a babos zöldséget leöntjük és födő alatt, takaréklángon addig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Savanyúsággal kínáljuk.
a hagymát a paprikát megpucoljuk és vékony darabokra vágjuk..a bacon szalonnát kockákra vágjuk és a serpenyőbe tesszük megpirítjuk majd hozzá tesszük a hagymát és a leszelt papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz édesburgonyákat megpucoljuk, közepes hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal, majd sütőben megsütjük. Céklasaláta:...
Elkészítési idő: 30-45 perc Nehézség: KönnyűKockára vágott szalonnát zsíron megpirítjuk. Beletesszük a karikára vágott vöröshagymát és üvegesre sütjük. Rádobjuk a karikára vágott kolbászt és a zúzott fokhagymát. Kis idő után...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű