-1 kg sertés lapocka
-1 nagy fej hagyma
-3 cikk fokhagyma
-2 db paradicsom
-1 db tv paprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint gulyás paszta
-ízlés szerint őrölt kömény
-2 dl száraz vörösbor
-1- evőkanál zsír/ vagy kevés olaj
PULISZÁHOZ ( ahogy mi szeretjük )
-30 dkg kukoricadara
-1,5 liter víz
-7 dkg vaj
-1 evőkanál só
- 5-8 dkg reszelt sajt
Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
--A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd ,a bort
( én nem tetem vizet bele mert engedett elég levet és így jó szaftos lett
--Mehet hozzá a többi fűszer és a zöldség is
----Ha a hús majdnem kész, , ellenőrizzük a fűszerezést és készen is vagyunk
PULISZKA
-1,5 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá
-30 dkg kukoricadarát.
-Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük – legjobb kézi habverővel – hogy ne legyen csomós.
- Ha besűrűsödött, sima kását kaptunk, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 dkg vajat +a reszelt sajtot és lefedve állni hagyjuk.
• Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. • Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. • A szikkad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra darabolt sonkát, és még kb 5 percig összefőzzük. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a megpucolt, feld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát fi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű