55 dkg liszt
-2 dkg só
-3 dl tej
-2,5 dkg élesztő
-1 dl olaj
-kávéskanál cukor
PANCS
-4 csapott evőkanál liszt
-2 csapott evőkanál só
-0,5 dl víz ( ha kell még 1-2 kanál víz hogy folyós masszát kapjunk )
az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben
-aztán bele a lisztbe minden hozzávaló
-alaposan kidagasztjuk
-1 órát kelesztjük
--15 gombócra szedjük
-egyenként alaposan kisodorjuk
-szorosan egymás mellé rakjuk
-20 percig pihentettjük
-begyújtjuk a sütőt
-200 fokon 5-6 percig sütjük
-amikor kezd pirulni kivesszük és meglocsoljuk a panccsal
-15 percig még sütjük-szép piros legyen
sütőrácsra emeljük egyben hagyjuk kihülni
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, a tojást és tojássárgáját az olajjal simára keverjük. A lisztet a sóval elkeverjük, beleöntjük a tojásos elegyet, majd a felfutta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elvegyítjük a sütőporral, szódabikarbónával, összekeverjük a zabpehellyel. Hozzáadjuk az olívaolajat, a villával enyhén felvert tojásokat, sóval, borssal és bazsalikommal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEzt összegyúrni és letakarva egy éjszakát a hűtőben pihentetni. Ha nincs ennyi időd, akkor is pihenjen a hűtőben 2-3 órát. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtani, meghajtogatni, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt langyos, cukros tejben futtassuk fel. Gyúrjuk egybe az összes hozzávalót, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra a tésztát, amelyet kerekre formálunk. Ezt háromszögekre sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű