-6-8 db csirke alsócomb
-1.5 ek sertészsír ( lehet olaj is )
- 1 evőkanál fűszerpaprika ( Én gulyáspasztával helyettesítettem )
-3 közepes db vöröshagyma
-2 közepes db paradicsom
-1 nagyobb húsos paprika
-só ízlés szerint
-bors ízlés szerint
-kevés petrezselyem zöldje apróra vágva
-300 g száraz tészta
--A hagymát nagyon finomra vágjuk.
--A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk.
Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük, míg üveges lesz. Rászórjuk a fűszerpaprikát ( Én majd később tettem a Gulyáspasztát ), levesszük a tűzről, és egy percig kevergetjük, nehogy odakapjon.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, elkeverjük. Egyesével rátesszük a csirke combokat felöntjük egy- másfél deci vízzel, sózzuk, borsozzuk,+ a gulyáspaszta + petrezselyem zöldje apróra vágva... óvatosan átkeverjük.
Lefedve főzzük kis lángon, míg a hús meg nem puhul. Ha nagyon elfőné a levét, akkor óvatosan, kis mennyiségben öntsünk még alá egy kis vizet, de csak fokozatosan, ha túl sok, akkor ízetlen és leveses lesz.
Én nem habarom be tejföllel ,csak tálaláskor tejfölözzük
-a száraztésztát gyengén sós ízben kifőzzük , leszűrjük, tálaljuk
1. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát és az ananászt felkockázzuk, a csirkemell filét megmossuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. 2. Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket alaposan megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A megsült hússzeleteket egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombák szárát kivágjuk, a fejeket megsózzuk, borsozzuk és mikrósütőben 5’-ig sütjük. 2. A levet amit enged a töltelékhez tesszük. 3. A gombaszárát a hagymával, májjal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben félig kiolvasztjuk. A májat és a gombát 5mm-es kockára vágjuk. A félig kiolvasztott szalonnához adjuk a májat, a gombát, és gyengén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű