8 szelet csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
só
őrölt bors
Besamelhez:
12 dkg vaj
6 ek finomliszt
4,5 dl tej
3 dl tejföl
só
őrölt bors
Tetejére:
50 dkg brokkoli rózsa
15 dkg reszelt sajt
Sütéshez:
2 dl étolaj
A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
A megsült hússzeleteket egy tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé.
A brokkolit rózsákra szedjük és sós, lobogó vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és a hússzeletekre halmozzuk.
Besamelmártás készítése:
Egy edényben a vajat felolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Apránként hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és forrásig főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. A tepsiben lévő brokkolira és húsra öntjük a mártást, majd reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Rizzsel, esetleg hasábburgonyával kínáljuk.
Sütőt előmelegítjük 200 fokra. Spenótot forró vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. Túróval és 1 tk sóval összeaprítjuk. Csirkemellet vékony szeletekre, kb 5x5 cm darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe kavarjuk a fűszereket. A tojást a tejbe keverjük és felverjük. A húsokat először tojásba, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. Forró olajban kisütjük. Arra figyeljünk, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat lehet csíkokra is ,vágni kinek hogy tetszik) A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk. Az összepréselt fokhagymát, borsot, ételízesítőt, v...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesEz az ajánlatos, lédús és mérsékelten fűszeres étel kiváló kiegészítője lehet minden zöldség körítésnek. Kiderült, hogy nagyon puha és szokatlanul illatos, de ajánlatos néhány óráv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű