--4-5 egész csirkecomb ( de lehet külön alsó vagy felső csirkecomb is )
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
---A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát (ha nem használunk ételízesítőt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és
belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tűzálló
tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé.
Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
. Lefóliázzuk a tepsit és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük.
Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
A húst vagy kockára vagy csíkokra vágom, kinek hogyan tetszik. Serpenyőbe rakom és jól megszóroma gyros fűszerkeverékkel, kevés olajon megsütöm, a végén fahéjat szórok rá. Nyáron n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket mozsárban vagy kávédarálóval finomra őröljük. Hozzáadjuk a lime levét, belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük az olívaolajjal. A csirkecombokat alaposan be...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat félbe vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel. Felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a húst, majd félretesszük. A kockára vágott vö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű