1 darab nagyobb tök
500 g darált hús
150 g kuszkusz
1.5 dl forró víz
2 darab tojás
1 csomag metélőhagyma
1 csomag petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
só
100 g sárgarépa
3 dl joghurt
2 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál bors
1 csomag kapor
só
tököt megpucoljuk ,kettévágjuk, megsózzuk, majd félretesszük.
- A forró vizet a kuszkuszra öntjük,
sóval, olívaolajjal ízesítjük, ezután letakarjuk, és 10 percig állni hagyjuk.
Ezt követően
összekeverjük a darált hússal, a tojással, a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel
és metélőhagymával.( jó egy közepes nagyságú vöröshagyma is apróra vágva ) A tölteléket jól összedolgozzuk, majd a tök alsó részébe töltjük.
A tetejével lefedjük,
-Alá öntjük a szószos keveréket
-Szószos keverék // összekeverjük a reszelt sárgarépát, a joghurtot, az olívaolajat, a sót, a
törött borsot és a finomra vágott kaprot. Alufóliával letakarjuk .és sütőben, 180 C fokon, 45 percig sütjük A töltött sült tököt a szósszal tálaljuk szeletelve ...
(ÉN dupla adagból készitettem )
A krumplit hámozzuk meg, és reszeljük le. Picit sózzuk meg, beleütjük a tojást, belekeverjük a lisztet, amennyit felvesz, és kikeverjük a tésztát. A nokedlihez hasonlóan kiszaggat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1 kg burgonyát meghámozunk, megmossuk, karikára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzünk. Közben 3 dkg apróra vágott füstölt szalonna zsírján megpirítunk egy középnagyságú, kockára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztből egy tojással és egy teáskanál sóval, kb két deci víz hozzáadásával nokedli tésztát keverünk, és lobogó sós vízbe szaggatva megfőzzük. 2.A szalonnát apró kockákra vágv...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA toast kenyér széleit levágom, sodrófával kinyújtom, ráteszem a sonkát és a sajtot. Jó szorosra feltekerem, tojásba mártom és bő, forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű