-400 g liszt
-1csésze ( 250 ml ) kefir sau iaurt
-1 kiskanál szódabikarbóna
-1 kiskanál só
-30-30 dkg sós túró
-1 -1 nagy csokor zöldfűszer ( kapor ,zöldpetrezselyem )
-vaj a palacsinták kenésére
MÁRTOGATÓ
-200 ml kefir vagy jaurt
-1-2 cikk fokhagyma
-1 kanál zöldfüszer keverék ( kapor ,zöldpetrezselyem )
a szódabikarbónát elkeverjük a kefirrel ...5 percet pihentetjük
-lisztet összekeverjük a sóval +a kefirrel
-egy tálban összegyúrjuk megszorjuk lisztel,letakarjuk és 10 percet pihentetjük
--a túrót lereszeljük + sót ha szükséges +az apróra vágott zöldfűszereket
-a tésztét 6 egyenlő részre osztjuk
-kerekre lapitjuk kb .10 cm átmérőjüre
-mindegyik közepébe 2 kanál túrót teszünk ,őssze csipjük ,az igy nyert batyut ellapotjuk kézzel majd nyújtófával kinyújtjuk kb. 20 cm átmérőjü palacsintákat formálunk
-Száraz palacsintasütőbe sürjük 3 percig minden oldalát
-egyik palacsintát tegyük a másikra de előbb kenjük le vajjal
-vágjuk négy fele amikor felszolgáljuk
-aki szereti készithet Kefires + fokhagymás +zöldfüszeres Mártogatót a palacsintákhoz
burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük, majd összetörjük krumplinyomóval. Amíg picit hűlni hagyjuk, elkészítjük a szószt. A hagymát apróra vágva, kevés olajon meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sü...
Elkészítési idő: 1 óra + keleszt Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és azon a felkockázott bacont megsütjük. Közben felteszünk vizet a gnocchinak, és megfőzzük. Amikor már engedett egy kis zsírt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű