-1 kg krumpli
-80 dkg fagyasztott zöldségkeverék ( de lehet 2x 450 g is )
( sárgarépa ,paprika,zöldborsó,kukorica,zöldbab)
-2 kisebb lila hagyma
-2 evőkanál mustár
-5 dl,joghurt
-4 evőkanál olaj
-só
-fehér bors
-a krumplit megmossuk,sós vizbeb héjában megfőzzük,leszűrjük,hűlni hagyjuk
-a zöldségkeveréket sós vizben megfőzzük,leszűrjük
-a krumplit meghámozzuk,kis kockákra vágjuk,összekeverjük a zöldségekkel és az apróra vágott hagymával
-a mustárt az olajjal meg a joghurttal elkavarjuk,ráöntjük a salátára,megszórjuk borssal és összeforgatjuk
-1-2 órára hűtőbe tesszük,
-majd tálaljuk.....fasirttal vagy sültekkel
-
A sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Megfőzzük a tojást. 2.Megpirítjuk szárazon a szezámmagot. 3.A salátát megmossuk, apróra tépkedjük, tálba tesszük. 4.A hagymát megtisztítjuk, olívaolajon megpároljuk. 5.Hozzáö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mexikói krumplisaláta elkészítéséhez a krumplit megmossuk, ledörzsöljük róla a szennyeződéseket, majd elfelezzük, összekeverjük az olajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű