- 50 dkg sertéslapocka
- füstölt szalonna
- 1-2 fej hagyma
- pár gerezd fokhagyma
-1 kg burgonya
Fűszerek:
- só;
- bors;
- majoránna;
- paradicsompüré;
Olaj vagy zsír a sütéshez
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés szalonnazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd a zúzott vagy lereszelt fokhagymával ízesítjük. Hozzáadunk egy kevés paradicsompürét, ha kell kevés vízzel felengedjük, s fedő alatt puhára pároljuk. Miközben a hús puhul a krumplit megpucoljuk, ízlés szerint szeleteljük és megsütjük. Mikor kész, összekeverjük.
Esetenként összekeverés után még betehetjük picit a sütőbe.
Néha zöldborsóval készítem.
Először készítsük el a rizst! az egy fej hagymát összevágjuk és üvegesre pirítjuk A káposztát tegyük a hagymára, szórjuk meg a pirospaprikával, az egész köménnyel! Keverjük el,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és kevés olajon megsütjük. Külön edényben megsütjük a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a cikkekre szeletelt paradicsomot és a paprikát, í...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűMinden müveletet ugyanabban a serpenyöben csinálni!! Almát olajon karamellizáljuk, félretesszük. A felvágott hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk, félretesszük. A feldarabolt m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket karikára vágjuk. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet a vajjal össze melegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű