50 dkg csirkemell
A bundahoz:20 dkg liszt
1 tojas
1 csomag sutopor
1 csipet kemenyito
1 evokanal olaj
viz, so
A mazhoz: 4 ek ecet,
4 ek cukor
3 ek méz
0,5 ek piros arany (en ketchupot hasznalok)
kevés olaj,
szezámmag
A csirkemellet besózzuk, apró kockára vagy csíkokra vágjuk.
A "bunda" hozzávalóit összekeverjük enyhén sűrű állagúra.
Olajat serpenyőben felhevítünk, amíg melegszik a csirkedarabokat a masszába forgatjuk, majd aranybarnara sutjuk oket.
Utána elkészítjük a mázat: A hozzávalókat egy lábasban összekeverjük,majd éppen amíg felforr tűzre tesszük.
Kicsit hagyjuk állni azért, hogy sűrűsödjön, majd a kisült csirkefalatokat beleforgatjuk a mázba.
Ha a maz keves, lehet kesziteni megegy adagot, mert szinte lehetetlen eltalalni, h mennyit vesznek fel a husik :)
En tojasos rizst szoktam kesziteni hozza
1.) A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. 2.) A csirkemellet vékony darabokr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLedarálni,vösszedolgozni, rúdba formázni, alufóliába (3 réteg) jól betekerni, szorosra, mint így szaloncukrot. Tepsibe vizet önteni, 1 óra sütés 180-190 fokon. Mikor kész, kivenn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű