1 kg finom liszt
40 dkg zsir
1 élesztő
1 dl tej
2 db tojás
15 dkg cukor
1 tk so
3 dl tejföl
Töltelék: mák, dió, lekvár
Tetejére porcukor
Élesztőt felfuttatjuk a tejben kb 2 tk cukorral...addig beletesszük egy jó nagy tálba a többi hozzávalót...az egészet összegyűrjük , szaggatjuk töltjük sütjük. Langyosan még vaniíiás porcukorba forgatjuk.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, félretesszük, míg kissé felfut. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn a habverő dagasztoszaraval kB. 10 percig szoktam, míg szép fényes nem lesz.. Dagasztani. Kigyurom deszkán a levegőt belőle, majd tálba letakarva kelesztem egy oracskat. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. 2.Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt, majd egy fakanállal jól összekeverjük. 3. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kelesztőtálba szórjuk a porélesztőt és a cukrot, majd ráöntjük a langyos vizet. Ezután a tálba szitáljuk a kétféle lisztet és hozzáadjuk a sót. Kanállal elkeverjük, majd néhány...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű