Csirkecomb felezve
Olaj
Liszt
Mustár
Kechup
Hagyma
Fokhagyma
Kakukkfű
Oregano
Babérlevél
Zsálya
Bazsalikom
Lestyán
Só
Bors
Vörösbor
(Fűszerek közül pár elhagyható)
Csikecomb darabok ("bőröstül") sóz, borsoz, lisztbe forgat,
ujjnyi olajban körbesüt. Hús edényből ki.
Olajba bele: mustár, kechup, fokhagyma (apróra vágva, préselve,nem kell sok), hagyma cikkekre vágva. Bele fűszerek, vörösbor.
Combok visszaugranak a trutyiba, addig főnek, míg puhák nem lesznek.
Utána újra kiugranak, a fazékba bele a merülőmixer (babérlevelet kivenni!!!!)
Kóstol, ízesít: só, bors, pici cukor, kechup, mustár.
Sül a krokett, aztán hambe. :-)
Áfonyalekvárt nem elfelejteni ! :-)
Közepes méretű, peremes tepsibe öntjük az 1 kg sót, elegyengetjük, ráfektetjük a megmosott, leszikkasztott csirkét (nem kell sem sózni, sem fűszerezni), a szárnyvégeket befordítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Minden hozzávalót elkeverünk,beleforgatjuk a húst és 1 éjszakára hűtőben pácoljuk - 200 C-on a levével locsolva sütjük meg - Gyümölcssalátával tálaljuk
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKészítsük elő az eszközöket: 3 tál, villák, nagy serpenyő sütéshez, konyhai papírtörlővel letakart tál, a csirkék forgatásához húsfogó, vagy fémlapát 1. A csirkemellet konyhai p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkét kockára vágjuk és megpirítjuk olajon/kókuszzsíron. Közben a zöldségmixet felrakjuk főni és a bulgurt is, mikor megfőttek egybe öntjük őket a csirkés serpenyőbe. Felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű