1 fej vöröshagyma
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma
só
kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl
petrezselyemzöld1 fej vöröshagyma
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma
só
kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl
petrezselyemzöld
Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. 15-20 perc elteltével a tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.
A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.
A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a feldarabolt csirke aprólékot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig piritjuk majd fedő alatt páro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Reszeljük le a citrom héját és tegyük félre. Csavarjuk ki a levét. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Kockázzuk fel a répát és a zellert. 2. lépés Pirítsuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket apróra vágjuk, 10 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Turmix gépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű