menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi tarhonyaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma

10-15 dkg tarhonya

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál egész köménymag

2 gerezd fokhagyma



kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)

fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)

2 közepes burgonya

10 dkg lángolt kolbász

25 dkg fehér csiperke

1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl

petrezselyemzöld1 fej vöröshagyma

10-15 dkg tarhonya

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál egész köménymag

2 gerezd fokhagyma



kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)

fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)

2 közepes burgonya

10 dkg lángolt kolbász

25 dkg fehér csiperke

1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl

petrezselyemzöld

Elkészítés:


Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. 15-20 perc elteltével a tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.

A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.

A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymakrémleves egyszerűen
Fokhagymakrémleves egyszerűen

Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeraguleves
Csirkeraguleves

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a feldarabolt csirke aprólékot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig piritjuk majd fedő alatt páro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Csicseriborsó leves
Csicseriborsó leves

1. lépés Reszeljük le a citrom héját és tegyük félre. Csavarjuk ki a levét. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Kockázzuk fel a répát és a zellert. 2. lépés Pirítsuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Vegyes zöldség krémleves
Vegyes zöldség krémleves

A zöldségeket apróra vágjuk, 10 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Turmix gépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk