sicseriborsó konzerv 1 darab
hagyma 1 darab
Knorr Zöldségleveskocka 3 darab
citrom 1 darab
sárgarépa 1 darab
olíva olaj 2 evőkanál
zellerszár 1 darab
fokhagyma gerezd 2 darab
szárított oregánó 1 teáskanál
1 csapott tk őrölt római kömény darab
babérlevél 2 darab
petrezselyem zöld 1
1. lépés
Reszeljük le a citrom héját és tegyük félre. Csavarjuk ki a levét. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Kockázzuk fel a répát és a zellert.
2. lépés
Pirítsuk meg a hagymát 1 ek margarinon. Adjuk hozzá az oregánót, a fokhagymát és a római köményt. Pirítsuk további 2 percig, de vigyázzunk, ne égjen meg. Adjunk hozzá 1,25 l vizet és 3 db Knorr-kockát. Majd adjuk hozzá a leszűrt és leöblített csicseriborsó konzervet is a citromhéjjal és a babérlevéllel együtt.
3. lépés
Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük 15 percig. Végül ízesítsük citromlével. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és kínáljunk mellé friss, ropogós héjú fehér kenyeret.
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát is megtisztítjuk, és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk. A répát és a karfiolt feltesszük főni. B...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűForraljunk föl 1.2 liter vizet és oldjuk föl benne vegetát. Közben verjük föl a tojásokat, keverjük el benne a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lobogó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKis zsíron megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, félrehúzva rászórom a pirospaprikát hogy meg ne égjen. A kockázott buronyát, répát,zöldséget belekeverem. Felöntöm 2x annyi víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírban a lisztet megpirítom, az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem benne, a köményt megpattogtatom rajta. Meghintem őrölt paprikával, felöntöm 2 l vízzel. Sózom, borsozo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes