Palacsinta:
15 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 dl szódavíz
1/2 dl olaj
só
(Tücsökbogár oldaláról származik a palacsinta tésztájának a receptje.
Igazából nem tudom megmondani, hogy ebből az adagból mennyi palacsinta lesz, nálunk három vagy négyszeres adag szokott készülni.)
Töltelék:
50 dkg túró
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint porcukor ( kb. 20 dkg )
ízlés szerint mazsola
vanília
Öntet:
2 dl tej
2 egész tojás
ízlés szerint porcukor ( kb. 5-8 dkg )
vanília
Tojást, tejet, sót kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet mellyel csomómentesre keverjük. Végül az olajat és a szódát is belekeverjük.
Az öntethez kikeverjük a hozzávalókat egy habverő segítségével.
Töltelékhez a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vaníliával, citrom héjával, hozzáadjuk a fehérje habját. A túrót összetörjük, belekeverjük a sárgájás masszánkba és óvatosan hozzáadjuk a habot, majd belekeverjük a mazsolát.
Megtöltjük a palacsintákat, félbevágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Beleállítjuk a palacsintákat. Meglocsoljuk az öntettel és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Gyúrjuk össze, formáljunk belőle golyókat és hempergessünk: darált dió + eritrit + zsírtalanított mandula liszt keverékbe.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Száraz hozzávalókat ( liszt, só, szódabikarbóna, édesítőszer) egy tálban összekeverjük. 2. Közepébe ütjük a 2 db tojás és a tejet, majd csomómentesre keverjük. 3. Kevergetés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mazsolát megmosom és kevés vízzel a mikróban addig melegítem, amíg nem duzzad meg egy kicsit, majd leszűröm és ráöntöm a rumot. 2. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habnak verem pici sóval. A sárgáját a cukorral, az olajjal és a vízzel kihabosítom, majd hozzászitálom a lisztet, kakaópo...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű