1 1/2 kg paradicsom
4,5 dl 10 %-os ecet
50 dkg cukor
25 dkg vöröshagyma
15 dkg fokhagyma
25 dkg zeller
20 dkg paprika (ki milyet szeretne... lehet édes, csípős, nagyon csípős)
2,5 evőkanál só
1,5 evőkanál fahéj
1,5 evőkanál őrölt gyömbér (magam szárítottam, kávédarálón ledaráltam)
1 evőkanál mustármag (mustármagot kávédarálón ledaráltam)
A paradicsomot egyik végén kereszt alakban bevágtam, forró vízbe dobtam, majd kivettem és lehúztam a héját. A paprikákat és a paradicsomot kimagoztam.A hozzávaló zöldségeket aprító géppel apróra vágtam (nem ment egyfolytában a gép, csak megnyogtam, elengedtem, megnyomtam, elengedtem, így nem lett pépes, hanem apró darabos).
Elővettem egyik rozsdamentes fazekamat és a zöldségeken kívül mindent beleraktam, jól elkevertem és a tűzhelyre tettem. Magas lángon, állandó kavarás mellett megolvasztottam a cukrot. Mikor ez elkészült beleraktam előbb a zellert, majd a hagymát, fokhagymát, utána a paprikát, majd végül a paradicsomot. Felfőztem, aztán lángelosztót tettem a fazék alá és legkisebb fokozaton 1,5 órát főztem. Gyakran kavargattam,nehogy odakapjon.
Az idő letelte után steril üvegekbe szedtem és száraz dunsztba raktam.
Tápai Ilona rp
Olívaolajon üvegesre párolom az aprított hagymát. Rádobom a felkockázott cukkinit, öntök rá fél dl vizet, majd fűszerezem. Összekeverem és lefedve hagyom párolódni 5 percig. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálkában keverd össze a sót, az őrölt borsot és a pirospaprikát. Ha igazán csípős bbq szószt szeretnél, akkor használj csili port. Egy nagyobb tálban szintén keverd össze a ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a hozzávalókat.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesÖntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is. Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű