1 kg csirkemell
10-15 dkg csirkemell sonka
20-25 dkg sajt (fele füstölt, fele trappista)
1 csokor snidling
20 dkg vékonyra szeletelt szalonna, multis és helytelen néven bacon
8 db tojás
1 db pritamin paprika.
A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük a szeletelt húsos szalonnával.
A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük.
Befűszerezett húsokat rakjunk le egy sorba, körben a formába, tegyünk bele reszelt sajtot, üssünk bele 4 tojást, úgy mintha tükörtojást sütnénk. sonkát és snidlinget ( ha nincs megteszi a sima hagyma is ) ismét hús, sonka, sajt.
Az utolsó sor sajt kell, hogy legyen, de bármivel variálhatóak az összetevők.
A maradék 4 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a kuglófot, takarjuk be a kilógó szalonnákkal és 250 fokon 1 – 1 1/2 óra alatt süssük meg.
helyettesíthető. A sajt és a tojás lényeges, mert összefogja ezt a különleges étket.
Nagyon laktató, kiadós és finom.
Magyar Nő Magazin
őzgerinc forma is jó
Húsrészekre bontom a csirkét /használhatok mindent/ A csirke bőre alá tuszkolom a szalonnát. /csirkét minden fűszerrel 2-3 v 6 órára bepácolhatom/ Szépen arányosan mindent elosz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombot megmosom megtisztítom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összegyúrtam és gombócokat formáztam. Sütőpapirra tettem és 180 fokon, légkeverésen 25 percen át sütöttem. Párolt zöldségekkel kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, kevés olajon pirítjuk, majd ráhelyezzük a húsokat és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig. Ezt követően felöntjük egy kevés ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű