Hozzávalók : 4-6 főre
1 egész csirke
4 db csirkeszárny v. comb
8-10 db bacon, 3 ek libazsír
2 db vöröshagyma
1 szál póréhagyma
1 lilahagyma,1 csemege kukorica
10-15 db gyöngyhagyma
2 db piros színű kápia paprika
2 db erős paprika
1 cukkini,3 paradicsom
10-12 db gomba
3 db sárgarépa-1 db. fehérrépa
Bio vegeta-só-bors-
Húsrészekre bontom a csirkét /használhatok mindent/
A csirke bőre alá tuszkolom a szalonnát. /csirkét minden
fűszerrel 2-3 v 6 órára bepácolhatom/
Szépen arányosan mindent elosztom a tepsiben.
Minden részt használjunk el akár úgy is, hogy több rétegbe
rakom a zöldséget. Libazsírral meglocsolom a húsokat. Fűszerezek izlés szerint !!!!! Húslét öntök alá.
/figyelembe venni a pác fűszereit és a szalonnát /
Minden zöldséget karikára, gombát nagyobb szeletekre,
ha fiatal a cukkini akkor nem hámozom ,csak kockázom.
Az egész tepsit letakarom alufóliával és párolva sütöm. Ami-
kor a hús félig puha, leszedem a fóliát és 200-220 fokon
sütöm. /lehet a zöldséget később berakni és a hússal sütni./
Ha nincs diéta kevés burgonya is rakható a tepsibe.
Ha szép piros minden akkor tálalom. Akkor jó, ha ropog aí hús
és roppan a zöldség. Tessék kisérletezni .Jó étvágyat. !
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamell bőrét levágjuk, majd egy éles késsel kis darabokra vagdossuk. Közepes lángon, egy száraz serpenyőben elkezdjük kisütni a zsírját. Pár perc után egy kevés vizet adhatunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonna zsírját kisütjük. Megpirítjuk benne a szintén kockákra vágott májat (csirkeaprólék), a felaprózott gombát és a petrezselymet. Eközben a borsót megfőzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű