10 kanál olaj, 15 kanál víz, 2 tojás, csipet só, 1 kanál tejföl, 1 kanál ecet ,kb 80 deka liszt, deszkán jól átgyúrjuk ,kb .20 gombócot formálunk belőle, elnyújtjuk, közepüket késsel bevágjuk , olajba mint a lángost , kisütjük. Lekvár , kakaópor,cukor, nutella ,vagy bármi jöhet rá.
Décsei Etelka Románia
Keverd el a cukrot kb. 1 dl langyos vízben, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10 percet, amíg az élesztő életre kel. Szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba, öntsd a közepébe...
Elkészítési idő: kelesztés+fél ó Nehézség: KönnyűAz élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást, és sima té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe, és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része. A...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű1) A nyers cukkinit alaposan mossuk meg, vágjuk le a kemény végét, majd csíkozzuk fel, amilyen keskeny csíkokra csak tudjuk. Ez lesz a "spagetti tésztánk". Minél vékonyabb, annál j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű