menu

Családireceptkönyv.hu

Pikans bableves hideg napokra, kicsit másképp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 bogre fott feher bab (lehet mas szinu is)
1 bogre arpagyongy a legkisebb meretu
2 kozepes meretu paradicsom lereszelve
1 ek jo minosegu paradicsompure
1 nagyobb repa vekonyre szeletelve
1 kozepes meretu hagyma finomra vagva
1/2 piros szinu kaliforniai paprika finomra vagva
kakukkfu,
1 baberlevel
1/2 kk chilipehely
6 db zellerszal (amerikai zeller, halvanyitozeller ) ha nincs akkor zellerlevel a szaraval egyutt szleetlve mindel finomabbra
2 cikk fokhagyma szeletelve
kapor,koriander es zoldpetrezselyemlevel, mindegyikbol egyforma mennyiseg finomra vagva ( ezt a vegen szorjuk bele)
romai komeny 1 kk (aki nem ismeri az kevesebbet tegyen bele )
so es bors
1/2 kk kurkuma
olivaolaj 4-5 ek
1 kk fustolt paprika (lehet sima pirospaprika is)

Elkészítés:


hagymat es a fokhagymat aprora vagom es az olivaolajban megdinsztelem. A kaliforniai paprikat finomra vagom , a paradicsomot lereszelem a nagy lyuku reszelon , a halvanyitozellert finomra vagom. Hozzaadom mindkettot a hagymahoz es fokhagymahoz amit elotte megdinszteltem. Kovetkezik az 1 ek paradicsompure amit hozzakeverek, a pirospaprika, a chilipehely, a romai komeny, kurkuma, so es bors izles szerint es a baberlevel. Keves zoldsegalaplevet, vagy vizet adok hozza, beleteszem az arpagyongyot, amit elotte leoblitek, es fozom kb 20 percig. Mikor az arpagyongy mar majdnem megpuhult, hozzaadom a vekonyra szeletelt repat es az elofozott babot es a kakukkfuvet aminek a leveleit lehuzom az agacskakrol, en 3 ag leveleit tettem bele. Ontok meg hozza vizet vagy zoldsegalaplevet, hogy ne legyen se tul hig se tul suru, es addig fozom mig a bab es a repa teljesen megpuhul. (nem kell tulfozni.)
Beallitom az izeket, megszorom a kapor-koriander-zoldpetrezyelyem keverekkel , egyet rottyan es leveszem a tuzrol. Talalasnal friss citromlevet csvarhatunk bele. Nagyszeru melengeto pikans levet kapunk.Jo etvagyat a batraknak, nem fogjatok megbanni,nekem sokkal jobban izlik a hagyomanyosnal :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Matyi Éva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márta
Erdélyi tárkonyos leves
Avatar Márta Kedvelnék
Erdélyi tárkonyos leves

Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük. Amikor a hús már félig megpuhult, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

Ez egy könnyű, zsírmentes leves. Fél liter sűrű paradicsomlét felöntünk fél liter vízzel és feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk,cukrozzuk és Vegetát, vagy valami hasonló ételízes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves csirkemellből
Gulyásleves csirkemellből

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A krumplit és a karalábét kockára, a répát és a petrezselymet karikára vágjuk. A csirkemellet apróra kockázzuk. A mellett 3 ek olajon fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
LENCSEGULYÁS
LENCSEGULYÁS

Elkészítés: A lencsét előző este átválogatom, bő vízbe áztatom, lehetőség szerint a vizet többször cserélem a felhasználásig. Forró zsiradékban a vöröshagymát megfonnyasztom, be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk