1 kg burgonya
15-20 dk sajt
2 tojás
20 dk liszt
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzöm, ha megfőtt leszűröm és áttöröm, hagyom kihűlni.
Hozzáadom a sajtot, tojást sót, borsot, esetleg a fokhagymát, összegyúrom, henger alakúra formázom, diónyi darabokat levágok és golyókká sodrom, zsemlemorzsában megforgatom , forró olajban kisütöm.
Jánosné Laurencsik receptje
1. A rizst finomra vágott vöröshagymával tedd forró zsírra, s pirítsd vajsárgára. 2. Szórd meg sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és öntsd fel forró erőlevessel. (A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szikkadt zsemléket kockára vágjuk és a zsiradékon megpirítjuk, utána 1 dl tejjel meglocsoljuk, 35 dkg lisztből egy tojással, vízzel vegyített tejjel, 1—2 reszelt főtt burgonyával...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA káposztát megreszeljük, besózzuk és 1-2 órán keresztül állni hagyjuk (de akar tovább is), hogy minél több levet facsarjunk ki belőle. Kicsavarjuk, és annyi lisztet gyúrunk hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű