1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem.
Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet (ez a burgonya minőségétől függően változhat), 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót.
Lisztezett gyúrótáblán összegyúrtam.
addig hagytam állni, amíg a tölteléket elkészítettem.
A töltelékhez:
80 dkg darált húst (zsírosabbat), 20 dkg sárgarépát kockákra vágva, 20 dkg gombát laskára vágva és 20 cm hosszú póréhagymát karikára vágva használtam.
Zsíron a hagymát fonnyasztottam, majd a tűzről levéve megszórtam 3 kávéskanál fűszerpaprikával, 1 kávéskanál borssal, 2 gerezd fokhagymát belenyomtam, ízlés szerint sóztam.
Hozzáadtam a húst és visszahelyeztem a tűzre. Fehéredésig pároltam, akkor a sárgarépát és gombát is beleöntöttem és együtt készre sütöttem.
Hagytam kihűlni.
A tésztát, lisztezett zsírpapíron elnyújtottam 1 cm vastagságúra. Amikor a töltelék meghűlt, rákentem a tésztára teljes hosszába és szélességébe.A papír segítségével feltekertem.
180 fokon 45 perc alatt sült meg. A 40. percnél egy tojással megkentem a tetejét és visszatoltam a sütőbe.
Gyönyörűen megsült.
Szepi Ági rp
A csirkemájat mosd meg, az ereket és a hártyákat éles késsel távolítsd el, így sütés közben nem fog fröcsögni az olaj. Nézd meg, hogy nem maradt-e rajta epe. Ha igen, akkor keser...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűKevés olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd rárakom a kockára vágott csirkemellet, addig pirítom, míg kifehéredik és levet ereszt. Ráteszem a gombát, kicsit átforgatom és fedő al...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűGomba szósz saját 20 dkg csirkemell gomba por szentjánoskenyér liszt 2dl tejszín 2dkg vaj Elkészítés: A gombba porból két evőkanállal teszek a 2 dl tejszínbe, plusz a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a megfőtt karfiol felét beletesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával. A sonkát és a bacont felkockázzuk, belekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű