menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes joghurtos torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
30 g búzaliszt (BL55)
10 g kakaópor - holland
3 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
3 db tojássárgája
10 g étolaj

A krémhez
350 g meggy (magozott)
80 g pudingpor - tejszín ízű
200 ml 2,8%-os tej
100 g kristálycukor
0.5 csapott mokkáskanál őrölt vanília
500 ml 2,8%-os tej
300 g tejföl (20%-os)

Elkészítés:


A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.
A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomómentesre keverjük.


Feltesszük a tűzhelyre főni a nagyobbik mennyiségű tejet az őrölt vaníliával.
Mikor forr a tej, hozzáöntjük a pudingporral, cukorral kikevert tejet, és sűrű pudinggá főzzük kb. 2 perc alatt.
Ha kész a puding, elzárjuk alatta a hőt, és apránként hozzákeverjük a tejfölt. Teljesen egyneművé keverjük.
Majd az elkészült tejfölös pudingot apránként a meggyre, a formába kanalazzuk. Ha mindet beleszedtük, megütögetjük a formát, hogy a puding egyenletesen elterüljön benne. Most félretesszük hűlni a formát.
A piskóta elkészítése következik. Ehhez a lisztet először elkeverjük a kakaóporral. Félretesszük.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.
Mikor a hab készen van, hozzákeverjük a tojássárgákat is.
Majd hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is.
Végül hozzákeverjük az olajat is a piskótához.
Az elkészült piskótát a tortaformába rétegezzük a pudingra, majd betesszük az egészet a sütőbe 180 C-ra 40 percre, légkeverés nélkül.


Ha kisült, hagyjuk a formában kihűlni, majd tegyük hűtőbe.
Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát, átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Meggyes joghurtos torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Pilóta keksz
Pilóta keksz

Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Mi­nimum 1 órára h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Golyó - sütőtökös (paleo)
Golyó - sütőtökös (paleo)

1. A tököt megsütjük sütőben, a kihűlt, megsült tök húsát egy tálba tesszük, és villával összetörjük! 2. Összekeverjük a finomra darált mandulával, a kókuszreszelékkel és kókuszli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Zserbó paffin
Zserbó paffin

1.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral, illetve a vanillincukorral. 2.Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Levente
Keksztekercs
Keksztekercs

A darált kekszet a p.cukorral,vaníliával,kakaóporral és tejjel összedolgozzuk,majd p.cukros deszkán elnyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a p.cukorral,vaníliával jó habosra kavarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk