Hozzávalók
60 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg kolozsvári szalonna,
4 marék lebbencstészta,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 evőkanál zsír,
1 kiskanál pirospaprika,
só.
Elkészítés
A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megszórom, belerakom a kockákra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Beledobom az apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt félig megfőzöm. Ezalatt a lebbencstésztát egy serpenyőben, a zsírral rózsaszínűre pirítom. A félig megfőtt burgonyába a tésztát beledobom, és lassú tűzön addig főzöm, amíg az egész jól be nem sűrűsödött. Nyáron szabadban bográcsban is készítem. Akkor a lebbencset keverés nélkül, a bogrács forgatásával pirítom.
Káprázatos étel, akár szabad tűzőn, akár tűzhelyen készül, mindenhogy csodás!
A tésztát forró, sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Felkockázzuk a baconszeleteket, majd a hagyma me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTúró krém: 50dk túró 2 tojás (a tojások fehérjét felverem habbá) 4 ek kanál búzadara, 1 kávés kanál liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 5dkg margarin, 1 vaníliás cukor,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pizzatésztát a recept szerint elkészítjük. Amíg a többi hozzávalót összekaszaboljuk, a tésztát kelesztjük (nem kell nagyon megkelnie). A nyesedéket kis olívaolajjal és kakukkfűve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztből, a tojásból, a sóból, az átpréselt fokhagymából és a tejből szokásos módon galuskát készítünk. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, néha megkeverjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű