Hozzávalók:
1 kg burgonya
4 pirospaprika
6 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál almaecet
kapor
só, bors
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát is felszeleteljük, hozzáadjuk. A majonézhez adjuk a tejfölt, az ecetet és a fűszereket, ráöntjük, összekavarjuk. A felaprított kaporral megszórjuk és lehűtjük.
Sokféle hús mellé tálalhatjuk köretnek, de önmagában, friss puha kenyérrel is csodás!
A salátához a tálat bedörzsöljük fokhagymával. A paradicsomot és az uborkát vékony karikákra vágjuk, és a tálba tesszük: egy réteg paradicsomot, majd egy réteg uborkát, megszórva a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd az alapanyagokat egy edénybe (használd fel az újhagyma zöldjét is az öntethez). Turmixold össze a hozzávalókat botmixerrel vagy turmixgépben. Ha mártogatósként használod, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk enyhén, közben kikerverünk kristálycukrot citromlével (kb. 1 dl), ugyanannyi olivalolajat adunk hozzá, mint citromlé. A ler...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket egyforma kockákra vágjuk, majd a tonhallal és kevés olívaolajjal összekeverjük, fűszerezzük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű