Tésztához:
100 g vaj
150 g cukor
180 g liszt
1 tasak sütőpor
4 tojássárgája
4 alma
őrölt fahéj
Tetejére:
1 üveg lekvár (ízlés szerinti)
4 tojásfehérje
12 dkg porcukor
A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a lisztet, a sütőport és a vajat is hozzáadjuk, jól kikavarjuk. Az almákat megtisztítjuk és felszeleteljük, vagy lereszeljük, majd a fahéjjal lassú tűzön pár percig pároljuk, hogy kiadja a levét.
Egy szűrőbe öntjük, hagyjuk kihűlni és a tésztához kavarjuk. 25 cm átmérőjű tortaformát kikenünk zsiradékkal és beleöntjük a tésztát,
Közép meleg sütőben 30 percen át sütjük. Majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, megkenjük a lekvárral.
A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk a lekvárra halmozzuk és elkenjük rajta.
Alacsony hőfokon addig sütjük a tésztát, amíg a hab kissé megbarnul, majd kivesszük és ha kihűlt, szeleteljük
Tejszínt és cukrot felfőzzük, formáljuk, szálasan felfut, és néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, ha elolvadt a krémben a vaj, ismét forraljuk pár percig. Levesszük a tűzről,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHeru vymiešame s cukrom, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mleté orechy a postupne sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a pečieme vo vopred...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint addig keverem a cukorral,míg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverem.A lisztet összekeverem a sütőporral és a margarinos keverékhez adom.A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffin sütőt kicsit kivajazom, hogy a kosárkák könnyebben kijöjjenek miután kisültek. A pudingot elkészítem a tasakon olvasható utasítás szerint és félreteszem hűlni. Ezután a l...
Elkészítési idő: kb. 40 perc Nehézség: Könnyű