menu

Családireceptkönyv.hu

Csaszarzsemle recept


Írta:

Elk. idő: 3 ora
Adag: 12 drb.
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A felfuttatáshoz
100 ml víz
25 g élesztő (friss)
0.5 kávéskanál kristálycukor
A tésztához
800 g búzaliszt (BL55)
280 ml víz
1 teáskanál só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 db tojásfehérje

Elkészítés:


langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, majd kidagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük.Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 2 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk. Egyesével a két szélét aláhajtjuk ezt megcsináljuk 3-4-szer majd a két kezünk közt gömböt formálunk. Ha kész konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.40 perc elteltével belenyomjuk a mintát, nyugodtan nyomjuk le rendesen, mert sülés közben még emelkedni fog a zsömle, de ne vágjuk el a tésztát azért.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.220 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
10 perc felfuttatás, 10 perc dagasztás, 120 perc kelesztés, 10 perc elkészítés, 40 perc pihentetés, 20 perc sütés
210 perc

Csaszarzsemle recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás vajas legyező
Fokhagymás vajas legyező

Elkészítés: 1 deci langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A vajon kívül az összes hozzávalót a mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HAMIS HÁJAS
HAMIS HÁJAS

30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Vaníliás briós/vajas/
Vaníliás briós/vajas/

Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A tetejét is megliszteztem, majd hagytam 15-20 percig állni, míg szépen megemelked...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamburger zsömle
Hamburger zsömle

A húst mi úgy szeretjük, hogy nem nagyon fűszeres ezért én fél kiló húsba teszek egy tojást, sót borsot és valamennyi fokhagymakrémet és kész.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk