menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás briós/vajas/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg liszt, /40 liszt/
3 vaníliáscukor, /2 van.cukor/
1 tk. só /1/2 tk só/
3-4 ek. p.cukor, /3 ek p cukor/
1 tojás+1 sárgája, / 1 toj. sárgája/
3 ek. olaj, /2 ek. olaj/
3 dl tej /2 dl tej/,
3 dkg élesztő, / 2,5 dkg élesztő/
15 dkg vaj. /10 dkg vaj/

Elkészítés:


Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A tetejét is megliszteztem, majd hagytam 15-20 percig állni, míg szépen megemelkedett, teteje megrepedezett. A többi hozzávalóval szép hólyagos tésztát dagasztottam. Akkor jó az állaga, ha kissé lágyabb, de nem ragad, jól nyújtható.
Kelesztőtálban hagytam duplájár kelni
Miután megkelt, lisztezett felületre borítottam. 8 egyenlő részre vágtam. Egyesével ovális formára nyújtottam, majd a hat részre osztott vajat elkentem rajtuk.
Feltekertem, félre tettem, míg az összes elkészült.
Ezután egyesével megsodortam őket, hogy kb. 40 cm hosszúságúak legyenek, majd mint a csigát feltekertem:
A legvégét az ujjammal ellapítottam, aláhajtottam. Így nem bomlik szét sütés közben, a közepét pedig szépen megemeli majd:
Feltekertem, félre tettem, míg az összes elkészült.
Sütőpapírral bélelt tesire ültettem őket, egymástól távol, mert hatalmasra nőnek. Kb. 45 percig hagytam kelni (vagy míg duplájára nőnek) Ezután tojássárga és kevés tej keverékével lekentem őket, majd megszórtam kristálycukorral.
Végül 180 fokos sütőben sültek kb. 20 percig (vagy míg szép pirosak lesznek). Rácson hűtöttem ki, majd tálalás előtt kevés porcukorral hintettem meg őket.














:




































Trükkök, tippek, praktikák:


A zárójelben lévő adatok kisebb mennyiségre elegendőek.

Vaníliás briós/vajas/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Rongyos kifli
Rongyos kifli

Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk és addig gyúrjuk, amíg az edény fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szénhidrátszegény paleo kürtöskalács
Szénhidrátszegény paleo kürtöskalács

Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd 5 percet pihentetjük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kevés bambuszrostliszten egyenként 70 cm-es rudakat sodrunk belőle. A kürtö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Turós batyu
Turós batyu

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos feta sajtos rétes
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Spenótos feta sajtos rétes

Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk