60 dkg liszt 2,5 dkg élesztő friss 2 dl tej langyos 1 evőkanál cukor 1 kiskanál só 4 evőkanál étolaj 100 g joghurt natúr 1 db tojás
A lekenéshez1 db tojás
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt. Egy robotgép dagasztó spiráljával jól kidagasztjuk. Akkor jó a tésztánk, ha hólyagos és elválik a tál aljától. Cipóba formázzuk, lisztel meghintjük és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük és 8 egyenlő részre osztjuk. Megformázzuk a bucikat és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk 20 percet pihenni.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megkenjük a bucikat a felvert tojással, és előmelegített sütőben 15-18 perc alatt szép pirosra, sütjük.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel cukorral. Ha felfutott osszekeverjük a többi hozzávalóval jól átgyúrjuk.Kicsit ragadóstésztát kapunk.Lisztezett deszkán két felé osztjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a tejjel, összedolgozom az anyagokat /géppel/, és duplájára kelesztem. Könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. Tojás nem kell bele. Kinyújtom, megkenem tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű