menu

Családireceptkönyv.hu

Csábító csirke a sütőből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kezdő háziasszonyok is könnyen meg tudják csinálni, egyszerű és remek étel!
Hozzávalók:
6 csirkecomb
1 hagyma
7 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
1 fél teáskanálnyi citromfű
1 paradicsom
2 evőkanál paradicsomszósz
só, bors
olaj

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, kevés olajon pirítjuk, majd ráhelyezzük a húsokat és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, csak annyival, hogy ne égjen oda. A paradicsomot és a fokhagymát összeturmixoljuk, belekeverjük a paradicsomszószt és a fűszereket, majd ráöntjük és fedő alatt főzzük pár percen át. Ezt követően az egészet áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokos sütőben sütjük amíg a húsok külseje megpirul, a belseje omlós lesz.

Csábító csirke a sütőből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Tejszínes csirkés tészta
Csirkemell - Tejszínes csirkés tészta

1. Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkét, apróra a hagymát és a fokhagymát. 2. Tedd fel a vizet forrni a tésztának. 3. Az olívaolaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Eszter
Zöldborsós csirkemáj
Zöldborsós csirkemáj

A csirkemájat megtisztítása után vékony szeletekre szeljük. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a csirkemáj szeleteket és rövid idő alatt fehéredésig sütjük. Majo...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Almás fasírt
Almás fasírt

A hagymát nagyon apróra vágjuk. A kiflit beáztatjuk, és jól kifacsarjuk. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A darált húshoz adjuk az összes hozzávalót, azaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós bundájú csirkecombok  (6 adaghoz)
Ropogós bundájú csirkecombok (6 adaghoz)

Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), és amíg melegszik, megmosom, szárazra törlöm, majd megfosztom bőrüktől a csirkecombokat, hogy jobban tapadjon rájuk a kukorica...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk