Hozzávalók:
50 dkg cukkini
2 d burgonya
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor snidling
5 dkg szeletelt mandula
Ízlés szerint só, bors
A cukkinit és a burgonyát hámozás után felkockázzuk és annyi vízben amennyi ellepi puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, majd rúdmixer vagy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk.
Tulajdonképpen már készen is van a cukkinikrémlevesünk. Én kis müzlis tálkából szeretem enni. Tálalás során szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel és pirított szeletelt mandulával.
A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd tedd bele a zöldborsót. Néhány percig párold, és öntsd hozzá az alaplevet. Ezt akár leveskockából is elkészítheted. Forrald fel a leve...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűHa füstölt hússal készítem akkor azt előtte puhára főzöm, majd hozzáteszem a kifejtett babot, zöldséget, répát, egy nagy csokor zellert és puhára főzöm. Ízesítem sóval, (ha füstölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFazékban az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, zúzott fokhagymával és sóv...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA petrezselmyet az olajon megdinsztelem, megszórom pirospaprikával és borssal, felöntöm vízzel, majd beledobom a leveskockát, a hagymát és a fokhagymát egészben. A kenőmájasból a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű