menu

Családireceptkönyv.hu

Lilahagyma lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 db lila hagyma
3-4 ek méz
3 ek cukor

kakukkfű
színesbors
édes vörösbor
4 ek olívaolaj

Elkészítés:


A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.Ezután hozzáönteni az olívaolajat, jól összekeverni és rátenni a szeletelt hagymát. Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színesborssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős) Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.

Lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Almakocsonya
Avatar Kovácsné kohajda Klaudia Kedvelnék
Almakocsonya

6-8 sült almát szitán áttörünk és elkeverünk ugyanannyi súlyú porcukorral, valamint 2 tojásfehérjével és 1 citrom levével. Habverővel félóráig verjük, majd tálra tesszük és tálalás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Klasszikus szilvalekvár
Klasszikus szilvalekvár

http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/09/szilva-lekvar-cukor-es-tartosito-nelkul.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zöld dió befőtt
Zöld dió befőtt

Két darab ötliteres üvegbe való dió beszerzésével kezdődik a procedúra. A diókat villával szurkálom meg, majd hideg vízzel csordultig töltöm az üvegeket. Két héten keresztül minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Ételízesítő házilag
Ételízesítő házilag

A zöldségeket tisztítás után ledaráljuk . A petrezselyem zöldjét felaprítjuk. A ledarált zöldségeket megmérjük, egy nagy keverő tálba rakjuk (műanyag lavór is jó), hozzáadjuk a pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk