1 csomag tészta
3 paprika (ízlés szerinti)
2 paradicsom
40 dkg csirkemell
1 kisebb zellergumó
3 gerezd fokhagyma
só, bors
friss bazsalikom
vaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A csirkemellet felkockázzuk sózzuk és borsozzuk, kevés vajon megpirítjuk. A megtisztított és felkockázott zellert is hozzáadjuk. A paradicsomot meghámozzuk és a fokhagymával együtt pépesítjük, ezt ráöntjük a húsra és egy kicsit főzzük vele. Mikor a tészta megfőtt leszűrjük és hozzákeverjük a húshoz. Kivajazott tepsibe rakjuk az egészet. A paprikákat megtisztítjuk és felszeleteljük, hozzákeverjük és fűszerezzük, megszórjuk friss bazsalikommal. 180 fokon sütjük 15 percen át. Tálaláskor újra megszórjuk friss bazsalikommal.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűtészta Előmelegítjük a sütőt 250 °C-ra. A karfiolt kisebb darabokra vágjuk, és aprítóban ledaráljuk. Ha nem elég nagy az aprító, akkor több adagban daráljuk. Mikrózható edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűformázza gömbré, tekerje be a fóliába és hagyja legalább 2 órán át friss helyen pihenni, de a hűtőszekrényben nem. Ez a tészta, hagyjuk pihenni néhány órán át. Most készítse elő a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA pirított zsemlemorzsához egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten vajat olvasztunk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy ha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű