30 dkg csirkemell
60 dkg zöldbab (mirelit, vagy konzerv)
6 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2 evőkanál paradicsomszósz
lestyán levél
só, bors
olaj
A húst felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük, mikor feldobja a levét hozzáadjuk a zöldbabot is és belekeverjük a zúzott fokhagymát, lestyán levelet, fűszerezzük. Egy kevés vizet adunk hozzá, majd a paradicsomszószt és a meghámozott felszeletelt paradicsomot is hozzáadjuk és lefedve puhára főzzük. Amikor sűrű szaft keletkezik alatta, levehetjük a tűzhelyről. Melegen kínáljuk!
A krumplit és az almát meghámozom, kockára vágom, a fügét és a hagymát feldarabolom, az egészet beleteszem egy sütőtálba, közékeverem a fokhagymát, megsózom, borsozom. A csirkehúst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagy serpenyőt felhevítünk, felolvasztunk benne fél ek vajat és 1 ek olajat. 2. Ráreszeljük a fokhagymát, pár másodperc alatt átpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és sós vízben félkészre főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük. A rizst megfőzzük. A fokhagymát fokhagymapréssel egy kis tálkába ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden egyes csirkehúst zsírral megkent alufóliára teszek. 2. A combokat sózom, majd ráteszem a mustárral elkevert paprikakrémet. 3. Azután rákarikázom a paprikát, a par...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz