A kukorica szerelmeseinek ajánlom ezt a fincsi és nagyon könnyen elkészíthető receptet!
Hozzávalók:
50 dkg kukorica (konzerv, mirelit)
10 dkg mozzarella
10 dkg parmezán
3 evőkanál tejföl
6 evőkanál főzőtejszín
só, bors
olaj
Elkészítse:
A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük, ha mirelit kukoricából készítjük akkor felmelegítjük, majd kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és fűszerezzük, a háromnegyedét összekeverjük a kukoricával, a maradékot eloszlatjuk a tetején. 15 percen át sütjük 160 fokon és már tálalhatjuk is.
A zöldségeket alaposan mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le őket és tegyük egy nagy keverőtálba. (Ne nyomkodjuk ki!) A vöröshagymát pucoljuk meg, majd aprítsuk fel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát finomra aprítjuk, és egy kis tálkába tesszük. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk egy citrom levét és héját, friss rozmaringot csipkedünk rá, és meglocsoljuk olívaolajjal. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkiniket hosszában vágjuk fel, távolítsuk el a puha, magos részt. Sós vízben 3 perc alatt pároljuk meg, majd vegyük ki és hagyjuk lecsepegni. Tegyük egy zsiradékka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót lecsepegtetjük, és egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a tojást, a joghurtot és a fűszereket, majd az egészet egy krumplinyomóval pürésítjük. Nem kell, hogy te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű