Ha nincs kedved sütni, ezt a receptet szeretni fogod!
Hozzávalók a laphoz:
30 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
1 csomag babapiskóta
0,5 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
1 vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
4 dl tej
20 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
A kekszet összetörjük és a vajjal, a porcukorral, a tejszínnel, kakaóval jól összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és szorosan egymás mellé rakjuk, rá a kekszes alapra. Közben a pudingot megfőzzük a megszokott módon és kihűtjük. Belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, majd szeleteljük.
A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy Ramával kikent, kilisztezett /vagy sütőpapírral bélelt/ tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy faka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd geszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládéöntethez felforraltam a vizet, hozzáadtam a cukrot. Kis lángon addig főztem tovább, amíg a cukor teljesen fel nem oldódott. Beleszórtam a kakaót, és habverővel folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ízlés szerinti méretre vágjuk. Egy lábasba kimérünk 2-3 evőkanál eperszörpöt, amit szükség esetén vízzel hígíthatunk. Felforralj...
Elkészítési idő: gyors+hűtés Nehézség: Könnyű