6-8 tojásból kakaós piskótát sütni,ha kihűl ketté vágni.
Krém:
1 l tej,gríz cukor
30 dkg margarin, porcukor, baracklekvár,tortabevonó
Krém:
1 l tejből és grízből,és cukorból,jó sűrű tejbegrízt főzünk.
30 dkg margarint kevés porcukorral habosra keverni,majd a kihűlt grízhez keverni.
A piskótát megkenjük baracklekvárral,majd rákenjük a krémet,és befedjük a másik piskóta lappal.Porcukorral szórni.
Lehet csokimázzal is bevonni.
Sütési idő: 40 perc
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük felhasználásig. 2 dl meleg vízben feloldunk 1 ek kakaót, a fahéjat és 1 ek cukrot. A piskóták felének egyik hosszabbik oldalát bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kivajazott tortaformába nyomkodom a kekszes alapot. A krémet jól kikeverem a habot beleforgatom és a kekszre simítom. Néhányszor a konyhapulthoz kell ütögetni, hogy ne maradja...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, tojásokat, cukrot, sót összekeverjük a tejjel, és egy órát pihentetjük. Utána belekeverjük a kovászt, a lereszelt almát, és ismét pihentetjük egy órát. Majd a sűrűségét...
Elkészítési idő: 3-3,5 óra Nehézség: Könnyű