20 dkg margarin
50 dkg liszt
csipet só
20 dkg cukor
1 tojás
2 ek tejföl
1 cs sütőpor
Töltelék:
4 ek gríz
6 nagyobb alma
1,2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
9 ek cukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor készen van, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe tesszük. A grízzel megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük és ráhalmozzuk. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, porcukrot szórunk rá és szeletelhetjük.
-A lisztet átszitáljuk. Hozzá adjuk a vaníliákat, kézzel elkeverjük a lisztben. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzá adjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk a tésztát. -A...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A mézet a cukorral, a vajjal és a csokival felolvasztjuk. 2. Belekeverjük a diót, és a kukoricapelyhet. 3. Evőkanállal halmokat teszünk mignon papírokba, és hűtőbe rakjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat vegyítsd el egy tálban, add hozzá a reszelt citromhéjat, a vanília kikapart magjait, a tojássárgákat és a hideg kókuszolajat. Gyúrd puha tésztává, csomagold f...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű