menu

Családireceptkönyv.hu

resztelt máj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg sertésmáj
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
piros arany /nyáron paprika és paradicsom/
fűszerek:

bors
majoranna
4-5 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír



Elkészítés:


A májat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát szeletekre vágjuk és az olajban megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a májat és folytonosan keverve nagyobb tűznél pirítjuk, míg egy kicsit kifehéredik.
Ezután öntünk hozzá fél pohár vizet /1 dl/, hozzáadjuk a fűszereket a só kivételével, a fokhagymát, a piros aranyat és kb 10 percig forraljuk erős lángon, ügyelve arra, hogy le ne égjen.
Ha a máj már nem véres, ha beleszúrunk, és már sűrű szaftja van, akkor kész.
A sótól a máj kemény lesz, így sózni csak tálalásnál kell.

A klasszikus köret hozzá a sós vízben főtt krumpli.

resztelt máj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Borsos tokány
Borsos tokány

◾️A húst felcsíkozzuk. ◾️A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük majd a pörcöt félretesszük. ◾️A maradék zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst és feh...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pokoli ragu
Pokoli ragu

Az aprora vagott hust (en altalaban pulykat hasznalok, de az eredeti recept szerint serte's megy bele) forro olajon atsutom. Hozzaadom a hagymat, sozom, borsozom. Raszorom a pirosp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ferge Éva
Vadas szelet
Vadas szelet

A húst alaposan megmossuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra. Az olajon az apróra vágott vörösh...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Sajttal töltött karaj
Sajttal töltött karaj

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A tojást felverjük, kicsit megsózzuk, és kevés tejjel összekeverjük. A cikk sajtot hosszában kettévágjuk, a húsra fektetjük, feltekerjük, majd...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk