25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 csapott kávéskanál cukor
2-2,5 dl tej
1 tojás
csipetnyi só
2-3 evőkanál olaj
a töltelék:
15 dkg kockázott bacon
fél doboz kukorica konzerv
1 fej lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
1 kápia vagy kaliforniai paprika /piros legyen/
ízlés szerint só
a tetejére
tojás és valamilyen mag /napraforgó vagy szezám vagy len/
A bacont, az aprított hagymát, a felkockázott kápiát, a fokhagymát, a kukoricát összekeverjük a tejföllel. Enyhén megsózzuk.
Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozva dagasztjuk.
30-40 perc alatt a duplájára kel, akkor átgyúrjuk, szögletesre kinyújtjuk és megkenjük az elkészített töltelékkel, majd feltekerjük. A rudat egy késsel ferde vágásokkal háromszögre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, átkenjük tojással, megszórjuk a maggal. Még pihentetjük kb 20 percig, majd 180-200°C-on megsütjük.
Ebből a mennyiségből 12 db lesz.
A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejfölbe, beleszórjuk a cukrot és egy kiskanállal simára keverjük, hogy felfusson. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, beleszórjuk a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feta sajtot villával megtörjük, és hogy krémesebb legyen, kb. egy tk. tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott olívabogyót, póréhagymát (kb. egy 15 cm-es darabnyit), v...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát megkenjük a tormás krémsajttal úgy, hogy a felső szélén szabadon hagyunk egy másfél-két centis sávot. A sajtkrémes tésztára rendezzük a sonkaszeleteket,...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: Könnyű