menu

Családireceptkönyv.hu

aszalt paradicsom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Télen, majd hálásak leszünk, hogy nem csak paradicsomlevet főztünk be. Az aszalt paradicsom nagyon sokoldalúan felhasználható, szendvicsekbe, salátákhoz, de magára is kiváló csemege.

Hozzávalók: nagy és érett, de nem túlérett paradicsomok, sütőpapír, tepsi, oliva olaj, befőttesüveg.

Elkészítés: mossuk meg a paradicsomokat, szeleteljük fel, de ne legyenek túl vékonyak, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük közvetlenül a napra, 4 napig, majd sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szárított bazsalikommal.

Az olaszok például nagy tepsikben a ház tetején aszalják a paradicsomokat, hiszen itt éri legjobban nap őket. Miután kellőképpen megszáradt a paradicsomunk, tegyük befőttes üvegbe, és töltsük fel annyira olíva olajjal, hogy ellepje a paradicsomokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alma chutney
Alma chutney

Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, közben sózzuk. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk cukorral és együtt főzzük, amíg az alma levet nem enged....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Lecsó Házilag
Lecsó Házilag

Egy finom lecsónál nincs is jobb a nyári hónapokban, de bizony célszerű télire is eltenni belőle néhány üveggel. Most egy tartósítószer-mentes változatot teszünk közzé....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ételízesítő házilag - házi vegeta tartósítószer nélk
Ételízesítő házilag - házi vegeta tartósítószer nélk

A paradicsomokat merítsük forró vízbe, majd hámozzuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk akkora darabokra, hogy a turmixgép elbírjon velük. Aki akarja, húsdarálóval is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Instant leves vagy ételízesítő (paleo)
Instant leves vagy ételízesítő (paleo)

A zöldségeket tisztítsd meg és géppel reszeld le A hagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet vágd apróra Terítsd el sütőpapírokon és tedd ki a tűző napra aszalódni (gézzel takard...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk