• 5 kg zöldpaszuly
• o.5-1 kg hagyma (ízlés szerint)
• 1 kg paradicsom
• 1 kg paprika
• l/2 l olaj
• 1 l paradicsomlé
• 1 nagy csokor petrezselyem, zellerlevél
• jódmentes só tetszés szerint
• 1 kávéskanál szalicil
• a paszulyt megtisztítjuk (végeit lecsipegetjük, a hibásakat kiválogatjuk), feltördeljük apróbb darabokra
• megmossuk és felapritjuk a paprikát és paradicsomot
• megpucoljuk a hagymát, majd apróra vágjuk
• felhevítjük az olajat és a hagymát üvegesre pároljuk benne
• hozzáadjuk a felvágott paprikát, pár perccel később a kockára vágott paradicsomot
• hozzáadjuk az előzőleg megpárolt paszulyt és egy kevés sót
• vizet nem kell hozzáadni
• közepes lángon összefőzzük, közben megrázogatva a fazekat, nem kell nagyon keverni
• a végén beleöntjük a paradicsomlevet, és apróra vágott zöldeket, összekavarjuk, vigyázva hogy ne törjön össze a paszuly, utánasózzuk, ha még szükséges, levesszük a tűzről, forrón töltjük az üvegekbe, szalicilt teszünk a tetejére.
• megmosott, megszárított és fertőtlenített (5 percre forró lerbe tesszük) meleg üvegekbe rakjuk, lekötjük majd száraz dunsztba (egymás mellé helyezzük szorosan, egy pokróccal jól betakargatjuk) tesszük másnapig.
Olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, majd belekeverjük a feldarabolt zöldbabot. Sózzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, kevés vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, meghintjük sóval és 20 percig pihentetjük. A cukkiniből kinyomkodjuk a levet. Hozzáadjuk a tojást, 125 g zsemlemorzsát, ricottát, fokhagymát, sót és b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűGolyókhoz: A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paprikád mosd meg, magozd ki és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg, akkor jó, amikor már fekete néhol a héja (ez kb. 20-40 perc idő, attól függ, hogy milyen húsos a paprika és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű