menu

Családireceptkönyv.hu

Pulyka felvágott házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg bőrös pulyka comb, felső
15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 tk oregánó, szárított morzsolt
2 tk bazsalikom, szárított morzsolt
1 tk pirospaprika
1 kávéskanál őrölt bors
1 ek só

Elkészítés:


A pulyka combot kicsontozom, levágom a bőrét, a húst feldarabolom 6 db 15 cm hosszú és 1×1 cm hasábot vágok belőle és félre teszem, a többit felaprítom egyforma kisebb darabokra.

A szalonnát fél centis kockákra vágom. A lenyúzott bőrt megtisztítom, felaprítom és egy késes aprító géppel a fokhagymával és a kis darab húsokkal együtt pépesre darálom.

Egy keverő tálba borítom, hozzáadom a szalonnát és a fűszereket, megsózom és jól összekeverem. Ez a fűszerezés olaszos ízeket varázsol a felvágottunknak. A fűszerezést mindenki saját ízlése szerin változtathatja.

Alufóliát terítek az asztalra duplán, a közepére rakom a massza negyedét, ellapítom 15×5 cm téglalapra.

Rárakok 2 sort a félretett húsokból, befedem a massza másik negyedével, ennek a közepére rakok 1 hús csíkot. Az alufóliával henger alakúra igazítom, fölül hosszában összefogom, a végeit elcsavarom, mint a szaloncukrot.

Az egészet sütő zacskóba teszem felcsavarom és a végeit szorosan elkötöm. A maradék masszát és hús csíkokat felhasználva, még egy “szaloncukrot” készítek.

Egy lábasba annyi hideg vízbe teszem, hogy ellepje és elkezdem főzni. 2,5-3 órán keresztül lassú forrással főzöm, majd a vízzel együtt hagyom kihűlni. Kb. 2-3 óra múlva kicsomagolom és hűtőbe teszem.

Ha lehűlt akkor 2-3 mm vékonyan szeletelem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Lusta asszony ebédje (darált húsos)
Lusta asszony ebédje (darált húsos)

Egy tűzálló tálat meglocsolunk olajjal. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Gombóccá gyúrjuk, majd a tepsiben a tenyerünkke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros-tejfölös csirke
Mustáros-tejfölös csirke

Egy lábosba felmelegítjük a vajat, a megmosott csirkehúst beletesszük a lábasba és 1-2 dl vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük a húst. Majd hozzáadjuk az...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Bajor csirke
Bajor csirke

A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk, akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
SZEZÁMOS-MÉZES BUNDÁS CSIRKEMELL
SZEZÁMOS-MÉZES BUNDÁS CSIRKEMELL

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk és ízlés szerint sózzuk. Egy tálban a lisztet ,sót tojást az olajat a vizet és a sütőport összekeverjük amíg egy sűrű masszát kapunk. A feldar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk